Leivonnaiskilpailu
Etusivu »Leivonnaiskilpailu Kouvolan 15-vuotisjuhlavuoden
kunniaksi lauantaina 20.4.
Makujen polku -tapahtuman yhteydessä järjestetään leivonnaiskilpailu, jonka tavoitteena on löytää Kouvolan 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi paras kouvolalainen leivonnainen. Leivottavan tuotteen tulee olla kahvitarjoilun oheen sopiva makea tai suolainen leivonnainen (kakku, leivos, pulla, piirakka tms).
Parhaassa Kouvola-leivonnaisessa on käytetty paikallisia raaka-aineita ja se on samalla herkullinen sekä näyttävä.
Kilpailun voittaja valitaan Makujen polku -tapahtumassa Kohoa Synergiakeskuksessa ja kävelykatu
Manskilla la 20.4.2024 klo 14.00 (Kauppalankatu 13, Kouvola). Kilpailussa on mukana kaksi eri sarjaa: Leipomo- ja opiskelijasarjat. Kilpailuun on ilmoittautunut neljä
Kouvolan alueella toimivaa leipomoa ja 3-4 leipomo- ja kondiittoriopiskelijaa.
Kilpailun voittajan päättää arvovaltainen tuomaristo:
Juliana Hokkanen
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari, kondiittori
Tommi Jattu
Tommin kahvilat, yrittäjä
Charissa McCarron
Kouvolan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö
Tuomaristo kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:
- maku
-
luovuus
-
kotimaisuus
-
paikalliset raaka-aineet/tuotteet
-
ulkonäkö
-
kouvolalaisuus (perustelu/tarina)
-
säilyvyys
-
tuotantokapasiteetti
-
kustannustehokkuus
Opiskelijasarjassa tuomaristo kiinnittää huomiota erityisesti leivonnaisen makuun, luovuuteen ja raaka-aineiden kotimaisuuteen ja paikallisuuteen.
Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan Kouvola-leivonnaiseksi Makujen polku -tapahtumassa.
Kilpailun voittanut Kouvola-leivonnainen lanseerataan kaupunkilaisille Kouvolapäivän tapahtumien yhteydessä
4.-5.5.2024 Kuusankoskitalolla.