Tapahtuma

Etusivu » Tapahtuma

LÄHIRUOKAA MAKUJEN POLKU -TAPAHTUMASSA LAUANTAINA 5.4. KLO 10-14 KOUVOLASSA

Makujen polku -tapahtuma on kaikille avoin mahdollisuus tutustua lähellä tuotettuun ruokaan lauantaina 5.4.2025 klo 10-14 Kohoa Synergiakeskuksessa (Kauppalankatu 13) ja kävelykatu Manskilla Kouvolan keskustassa.

Tervetuloa mukaan Makujen polku -lähiruokatapahtumaan maistelemaan ja ostamaan paikallisten yritysten tuotteita.

Makujen Polku-logo.
peruna ja önni möö ja kipmiehistö_blanco

Tapahtumassa on lisäksi tarjolla mukavaa tekemistä ja ihmettelemistä koko perheelle. Tapahtumassa mukana mm. Önni Möö ja Peruna tutustuttamassa lapsia maatalouteen. Lisäksi päivän aikana järjestetään makeiskilpailu, jossa myös tapahtumakävijät pääsevät makutuomareiksi!

Tiesitkö tämän Kouvolasta?
Kouvola on Suomen vilja-aitta. Maatilojen määrässä Kouvola on Suomen suurin ja viljellyn pinta-alan osalta Suomen toiseksi suurin kaupunki. Lähiruoka on Kouvolan vahvuus. Kouvolassa ja Kymenlaaksossa on yhteensä noin 70 ruuan ja elintarvikkeiden sekä juomien valmistajaa. Lisäksi Kouvolassa on kymmeniä erilaisia ruokaravintolaita ja kahviloita. Kouvolan ja Kymenlaakson vaikutus valtakunnalliseen huoltovarmuuteen on merkittävä.

Rokkileipuri konsertti_Makujen polku 2025-1920×2560

Lisäksi kouvolalainen Rokkileipuri Jussi Mattsson valmistaa herkullisia maistiaisia tapahtuman aikana. Tapahtuman juontaa Tiina Myöhänen Kouvolan Nuorkauppakamarista.

Näytteilleasettajat:

Tmi Juvan hapankaali
Tmi Juvan hapankaali on pieni yhden miehen yritys Etelä-Savossa, Juvan kunnan Koikkalan kylässä. Valmistamme pääosin maitohappokäymismenetelmällä valmistettuja elintarvikkeita. www.juvanhapankaali.fi

Keskitalon Maatilaleipomo
Keskitalon Maatilaleipomo juuret ulottuvat vuoteen 1988. Tänä päivänä valmistamme laajan valikoiman leipomotuotteita sekä ruokia mahdollisimman yksinkertaisista raaka-aineista. Osa leipomossa käytettävästä viljasta tulee maatilamme ja lähialueen pelloilta ja niitä jauhetaan Vuolenkosken Vehnämyllyssä. keskitalonmaatilaleipomo.fi

Muhniemen Lahtivaja​
Muhniemen Lahtivaja on tilateurastamo Kouvolassa, Muhniemen kylässä. Tilan päätuotantosuunta on lammastalous ja oma tilateurastamo toiminta. Muhniemen Lahtivajan tuotteita on saatavana kotimaista lihaa myyviltä lähiseudun kauppiailta ja ennakkotilauksen mukaan suoraan tilateurastamolta. www.muhniemenlahtivaja.fi

Sudet ry / Kasper Laine rahasto
Sudet ry on Kouvolalainen urheiluseura, jolla myynnissä tapahtumassa Korian Palvilihan makkarat, Kouvolan Lakut ja Kasper Kahvi

Korvalaanen Oy
Koskenkorvalainen maalaistila, jossa valmistetaan perinteisiä viljatuotteita. Entisajan Myllyllä Ylöjärvellä jauhetaan myös muillekkin rahtijauhatusta. Tarjolla Entisajan Myllyn tuotteita, erikoisuutena Mustakaura alkuperäinen suomalainen maatiaiskaura. korvalaanen.fi

Lilli’s gluteenittomat Oy
Leipomo Liljendalista, joka leipoo tilauksesta gluteenittomat leivät, pullat ja muut leivonnaiset

Puotimaalla
Puotimaalla on Korialla sijaitseva ekopuoti, joka myy oman tilan luomuviljatuotteita kaurasta, ohrasta, vehnästä, speltistä, rukiista ja pellavasta. Lisäksi valikoimassa on ekologisia kodinpuhdistustuotteita, luonnonkosmetiikkaa ja asusteita. Valikoimasta löytyy jokaiselle ekologisten tuotteiden ystävälle jotakin! www.puotimaalla.fi

Lähiruuan Ystävät ry​
Lähiruuan Ystävät toimii kosketuspintana Lähiruuan tuottajien ja kuluttajien välissä tärkeimpänä työkalunaan joka syksyiset Lähiruokamessut Elimäellä. Osastolla esitellään messuja ja myydään R&S Mettälän hunajaa.

Paavolan kotijuustola ja Raussilan tähtivilja
Paavolan Kotijuustola: käsittelemättömään lehmänmaitoon käsin tehtyjä juustoja ja jogurttia ilman lisäaineita. Raussilan Tähtivilja: Hapanjuurileivonnaisia ja jauhotuotteita tilan omasta viljasta jauhettuna. www.kotijuustola.fi

Puurin kanala​
Maistuvia lattiakanojen munia Puurin Kanalasta. www.puurinkanala.fi

Polven Juustola
Polven Juustola on Kymenlaaksossa, Kouvolan Sippolassa juustoihin ja tilausravintolatoimintaan keskittyvä perheyritys.Vuonna 1996 toimintansa aloittanut Polven Juustola valmistaa päätuotteinaan Valion keräämästä luomumaidosta leipäjuustoa ja pitojuustoa. Uutuutena tavanomaisesti tuotetusta maidosta valmistettu Polven leipäjuusto. polvenjuustola.fi

Palviliha Oy
Aitoja palvituotteita, kokonaisena palvattua possua ja laadukkaita makkaroita kotimaisesta lihasta. www.palviliha.fi

Harjun Tila
Olemme Kouvolan Enäjärvellä sijaitseva monialainen maaseudun yritys. Tilallamme toimii kotileipomo, jossa valmistamme sekä suolaista että makeita leivonnaisia ja ruokaa tilauksesta sekä torimyyntiin ja lähialueen Reko rinkeihin. Meillä valmistuu kaikki teemakakuista riisipiirakoihin ja joululaatikoihin. Lisäksi tuotamme mm. valkosipulia sekä sipuleita. Myynnissä tapahtumassa mm. Harjun Valkosipulirouhe ja Valkosipulisuola myllyssä, Harjun kuivattu punasipuli, Harjun Paholainen (chilikastike), riisipiirakat, perunapiirakat, lihapiirakat, kahden suklaan Appelsiini Tiikerikakku, Sitruunainen Mustikkakakku, Härkispiirakka. www.harjuntila.fi

Geisarinna
Korkealuokkaisia gluteenittomia sekä vehnättömiä leipomuksiajotka maistuvat jokaisessa suussa. Gluteenitonta artesaanileipää, levylihapiirakkaa, kanelipullaa ja riisipiirakoita.

Hyvämäen Mehustamo
Mehustamo palvelee niin yrittäjiä kuin yksityisiä henkilöitä marjojen sekä hedelmien jatkojalostamisessa. Muutamme asiakkaidemme marjat ja omenat tuoreiksi, herkullisiksi mehuiksi – olipa raaka-aineesi juuri poimittua tai pakastettua. Valmistamme myös mehuja, hilloja ja hyytelöitä kotimaisista marjoista ja hedelmistä.  www.hyvamaenmehustamo.fi

Makumarja​
Luomutila Makumarja sijaitsee Kouvolan Elimäellä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta ja tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Viljelemme kesäisin luomumansikkaa, -pensasmustikkaa, -raparperia, pieniä määriä muita luomumarjoja ja -viljoja kuten luomurypsiä. Näistä raaka-aineista ja muista terveyttä edistävistä aineista syntyvät myös Premium-laatuiset luomujalosteemme. makumarja.fi

Piian Herkut Oy
Piian herkut valmistaa herkkuja niin arkeen kuin juhlaankin käsityönä ja rakkaudella Strömforsin ruukissa. Käyttämämme raaka-aineet ovat pääsääntöisesti kotimaisia. Valikoimastamme löydät ihanat juomatiivisteet, makusiirapit, marjahillot, sinapit ja chilituotteet. www.piianherkut.fi

Kouvola Innovation / Kelkka-hanke sekä DIGI-PIN – Askeltava digikehitys pienissä yrityksissä -hanke
KELKKA – Kymenlaakson elintarvikesektori kansainvälisille areenoille -hanke edistää alueen elintarvikeyritysten kansainvälistymistä. DIGI-PIN-hanke tukee Kouvolan seudun pienten yritysten digitalisaatiota, pärjäämistä ja uudistumista sekä vahvistaa niiden toiminta- ja kilpailukykyä muuttuvassa toimintaympäristössä. kinno.fi/kelkka sekä kinno.fi/digipin

Infopisteet:

 

ProAgria Etelä-Suomi ry
Tietoa ruokahävikistä ja vastuullisuudesta sekä Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka KEKE -hankkeesta

Kouvola Innovation
Tietoa elintarvikesektorin kehittämispalveluista yrityksille sekä Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka KEKE -hankkeesta

XAMK
Xamk FoodLab innovaatioympäristön tilojen ja toiminnan esittelyä
Tietoa Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka -KEKE-hankkeesta
Tiedotusta Kehittyvästä elintarviketekniikan insinöörikoulutuksesta

Kouvolan ammattiopisto Eduko
Luonto- ja ympäristöalan sekä elintarvikealan koulutusten esittelyä
PALKO – Palkoviljelykeskittymä Kymenlaaksoon -hankkeen esittelijät, joiden kanssa voi tulla keskustelemaan, miten päästä mukaan kasviproteiinitoimintaan.

LUT-yliopisto
LUT Kouvolan KEKE- Kymenlaakson Elintarvikesektorin Kestävä Kehitysloikka tähtää luonnontuotteiden arvoverkoston, toimitusketjujen sekä toimijoiden välisten yhteistyön kehittämiseen. Lisäksi tietoa Luonnontuotteet Nyt – Menestystä, Tietoa ja Makuja- tilaisuudesta, joka järjestetään 24.4.2025.

Listaa näytteilleasettajista päivitetään ilmoittautumisten mukaan